Милан направи грешна стъпка в борбата за титлата в Италия, завършвайки 2:2 срещу последния в класирането Салернитана в среща от 26-ия кръг на Серия „А“. Хората на Стефано Пиоли доминираха на терена, но борбените „морски кончета“ не се предадоха и се пребориха за точката на своя стадион „Ареки“ в дебютния двубой на новия си треньор Давиде Никола.

„Росонерите“ доминираха през почти целия мач, но се наложи да треперят до последно, защото  домакините дори имаха своите възможности да стигнат и до победата. Жуниор Месиас даде преднина на гостите още в началните минути, а Федерико Бонацоли изравни след половин час игра. Милан Джурич осъществи пълен обрат за „морските кончета“, а накрая резервата Анте Ребич донесе поне точката за Милан. Така хората на Стефано Пиоли се издъниха в наглед леката визита в Салерно, като дори трябва да са щастливи, че не останаха капо.

Въпреки гафа Милан е начело във временното класиране с актив от 56 точки. Преднината на „росонерите“ пред градския съперник Интер обаче е само 2 точки, но „нерадзурите“ са с 2 мача по-малко. Салернитана остава на последната 20-та позиция, но тимът демонстрира потенциал и със сигурност ще се бори докрай за оцеляването си в италианския елит.

В редиците на Милан отново отсъстваше суперзвездата  Златан Ибрахимович. Вместо 40-годишния швед атаката на тима пак водеше Оливие  Жиру. Франк Кесие не започна като титуляр, оставайки на резервната скамейка.

Двубоят стартира двуостро. Първи зъби показаха домакините. Лука Раниери пробва удар в 3-ата минута, но Менян се справи. Само 120 секунди по-късно Милан поведе в резултата.Тео Ернандес проби отляво и подаде пред наказателното поле, където Жуниор Месиас овладя топката и я прати в мрежата на Сепе за 0:1.

След четвърт час треньорът на Салернитана Давиде Никола извърши принудителна смяна, след като на терена се появи Едерсон, заел мястото на Радованович. В 17-ата минута Исмаел Бенасер отправи страхотен удар от фаул от дъгата на пеналта, но Сепе със сетни усилия изби в корнер. Малко след това и след шут на Леао  се стигна до ъглов удар.

Домакините не се примириха със случващото се на терена, а напротив показаха остри зъби. Така в 29-ата минута след отлична контраатака „морските кончета“ изравниха. Менян излезе да пресече центриране на Джурич, но след намесата му топката се насочи към Федерико Бонацоли, който с изумителна задна ножица я прати в мрежата за 1:1.

След попадението Милан продължи да владее повече топката, но и атаките на Салернитана вещаеха сериозни опасности пред вратата на Менян.

„Росонерите“ натиснаха след почивката. Леао в 47-ата минута се размина на косъм с отбелязването на нов гол шедьовър в мача, но този път за гостите. Португалецът пробва да прати топката във врата със задна ножица, но тя премина на сантиметри от лявата греда. В 54-ата минута удар с глава на Жиру излезе в аут.

Френският таран на гостите направи фрапантен пропуск след час игра. Жиру излезе фронтално срещу стража на Салернитана Сепе, но би слабо и голкийпърът се справи.

Вместо това домакините едва не вкараха втори гол в 66-ата минута, когато Бонацоли отне топката от Менян, а след това Романьоли успя да избие удара на метри пред голлинията.

Все пак Салернитана стигна до пълен обрат в 72-ата минута, когато Милан Джурич с глава вкара за 2:1.

Милан се вдигна на щурм. Не след дълго гостите изравниха чрез резервата Анте Ребич. Хърватинът прати топката в мрежата с удар от дъгата на пеналта в 77-ата минута за 2:2.

До края и двата отбора имаха шансове да стигнат до крайния успех, като по-настоятелни бяха „росонерите“, които подложиха съперника си на финален натиск. Милан така и не стигна до победно попадение и направи изключително нелепа издънка в битката за шампионската титла.

Салернитана – Милан 2:2

Голмайстори: 0:1 Жуниор Месиас (5'), 1:1 Федерико Бонацоли (29'), 2:1 Милан Джурич (72'), 2:2  Анте Ребич (77')

Салернитана: Сепе, Мацоки, Драгусин, Фацио, Раниери, Кулибали, Радованович, Кастанос, Рибери, Джурич, Бонацоли

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Романьоли, Ернандес, Тонали, Бенасер, Месиас, Диас, Леао, Жиру